Tentoonstellingen en Evenementen

Tentoonstelling Ijzerenberg

Beeldenexpo waaraan ik deelneem edurende de 5 weekends van de maand mei 2021, telkens van 11 tot 18u, op de volgende dagen:
zaterdag 1 mei en zondag 2 mei
zaterdag 8 mei en zondag 9 mei
donderdag 13 mei, vrijdag 14 mei, zaterdag 15 mei en zondag 16 mei
zaterdag 22 mei, zondag 23 mei en maandag 24 mei
zaterdag 29 mei en zondag 30 mei.

De tentoonstelling omvat ook de indrukwekkende vaste beeldencollectie van Victor en Geneviève Spaas, met van mei tot 10 oktober 2021 wisselende “gast”-beeldhouwers, waaronder mijzelf.

Praktisch :  IJzerenberg, Brusselsesteenweg 129, 3020 Winksele
Inkom gratis. Honden aan de leiband toegelaten. Op het terrein is er een beperkte parking.
Het terrein is zeer goed te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer  De Lijn, haltes IJzerenberg of Schoonzicht, lijnen 351 – 352 – 358 – 651.

Ik doe mijn best er zoveel mogelijk te zijn om je te verwelkomen, zeker in het weekeinde !
Ik toon op de IJzerenberg bas-reliëfs in keramiek en plaaster, kleine bronzen beeldjes en grotere betonnen beelden.
Mocht je er deze keer niet geraken : Je bent ook welkom in mijn atelier in de Liemingenstraat 13 3010 Kessel-Lo,  na afspraak, tel. 0476/99 57 81, email lilianev2010@live.be

Meer over de IJzerenberg en de gastvrouw en gastheer:

De gastvrouw en gastheer, Geneviève en Victor Spaas hebben, gezien de Coronasituatie, beslist hun park quasi permanent toegankelijk te maken voor het grote publiek, natuurlijk met inachtname van de nog geldende Coronamaatregelen.
Met toelating van de gemeente stellen zij hun beeldenpark open voor wandelaars om het samenspel van natuur en kunst te ontdekken. Het beeldenpark heeft een oppervlakte van 8 ha, zodat een bezoek van enkele uren voorbij vliegt. Over het hele het domein staan bankjes om even te rusten, je onder te dompelen in een bosbad , te mijmeren over de gedichten of te genieten van de stilte.
Tijdens deze vier maanden durende expo stellen aanstormende en gevestigde kunstenaars tentoon in het schitterende park IJzerenberg.  Verspreid over het park creëren ze elk hun eigen wereld met beelden die een extra dimensie krijgen omdat ze opgesteld staan in hun natuurlijke omgeving.
Wat deze openluchthappening nog specialer maakt : de werken zijn te koop en de kunstenaars zijn vaak aanwezig om je uitleg te geven over hun werk en de filosofie erachter.
Probeer dus zeker regelmatig eens langs te komen om de steeds wisselende tentoonstelling te bezoeken. Elke week wordt weer een nieuwe kunstenaar verwacht en zal er eentje verdwijnen. Reden te meer om tijdens een vrij moment een bezoekje te brengen.
Sowieso staan de beelden in Park IJzerenberg opgesteld in het kader waar ze het best tot hun recht komen. De zomer- of herfstzon, die zorgt voor lange en gracieuze schaduwen, verleent hen nog dat extra vleugje schoonheid en mysterie.
Een droom voor kunstliefhebbers, maar ook voor wie houdt van de natuur. Langs het parcours van de tentoonstelling vind je een rijke verzameling planten en bomen, waaronder enkele zeldzame oude exemplaren. En het fruit mag je gewoon oprapen, plukken en opeten.
Een organisatie van vzw IJzerenberg
website de verbeelding
, alle info op de site IJzerenberg2020
Contact : info@ijzerenberg.be

Inhuldiging beeld Onbekende Oorlogsvrouw

We nodigen u graag uit op de inhuldiging van het standbeeld van de Onbekende Oorlogsvrouw op 11 november 2020 om 14:00 u op het Benedenplein – Jeanne Devosplein in Leuven (achter de doorgangstunnel van het station) gevolgd door een receptie.

Het standbeeld, ontworpen door beeldhouwster Liliane Versluys is een hommage aan alle onbekende vrouwen die zich – vroeger én nu – midden oorlogs- en conflictsituaties  blijven inzetten voor de gemeenschap en hun gezin, ondanks hun oorlogsleed.  Vrouwen verliezen niet alleen hun geliefden, zij zijn vaak ook het slachtoffer van seksueel of ander geweld.  Verkrachting is vaak een oorlogswapen in vele delen van de wereld, zoals in Afrika, ex-Joegoslavië, Irak, Afghanistan, Syrië…

Omwille van dit leed en verlies, maar ook omwille van hun bijzondere kwetsbaarheid voor geweld in tijden van oorlog en conflict, zijn vrouwen de eerste belanghebbenden om te protesteren tegen oorlog en gebrek aan verdraagzaamheid, en om te werken aan een duurzame vrede. 

Het  standbeeld is een project van de Leuvense Vredesbeweging en werd gerealiseerd met steun van de stad Leuven en  KU Leuven. 

We hopen dat u aanwezig kunt zijn op deze inhuldiging.  De Corona voorschriften worden nauwgezet gerespecteerd  zodat deze inhuldiging veilig kan plaatsvinden.  Wel zijn de inschrijvingen beperkt en  zien we ons genoodzaakt alle aanwezigen te registreren.   U kan  inschrijven door een mailtje te sturen naar het e-mailadres leuvensevredesbeweging@gmail.com.